Publicaties
& media.
15 juni 2021
Geschreven door: Fakiri

Cliënt was door de medeverdachten gevraagd om mee te gaan voor een deal. Hij dacht daarbij aan een drugsdeal. Hij ging mee om op te letten voor het geval dat het een ripdeal zou worden. Hij moest rondrijden, opletten en om zich heen kijken terwijl de medeverdachten bezig waren met de drugsdeal.

Hij was daarmee bezig toen hij een persoon (politieagent) voor de auto zag springen, waardoor hij schrok en naar rechts manoeuvreerde om uit te wijken. Hij zag ook mensen achter zijn auto staan en dacht dat het fout zat en dat ze achter hem aan zaten.

In werkelijkheid bleek cliënt bij het wegkomen een politieagent met de auto aangereden te hebben. De politie had cliënt en medeverdachten gevolgd zodat deze op heterdaad aangehouden konden worden.

Cliënt is vervolgd voor poging doodslag, zware mishandeling en medeplegen/medeplichtigheid van een inbraak.

De officier van justitie verzocht de rechtbank om cliënt te veroordelen tot een gevangenisstraf van 21 maanden onvoorwaardelijk.

Cliënt is vrijgesproken voor de poging doodslag en de inbraak. De rechtbank heeft cliënt veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden voor de medeplichtigheid bij de inbraak en zware mishandeling van de politieagent.

Advocaat: Mr N.M. Fakiri

Lees de uitspraak hier.

Lees over deze zaak in de pers hier.

Aangehouden door de politie of opgeroepen voor verhoor? Neem tijdig contact met ons op via 070 3142414 of info@fakirivanbeuningen.nl

Related
Publications.